
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g kuřecích jater
- 1 větší bulva fenyklu
- 1 jablko
- máslo
- olej
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Bulvu fenyklu očistíme – sloupneme vrchní slupku, vyhodíme, odřízneme „chmýří“ a necháme třeba na ozdobu. Bulvičku nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolku s trochou másla, lehce osolíme a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka, cca 15 minut, kontrolujeme, ev. trochu podlijeme.
-
Kuřecí játra očistíme. Orestujeme je na oleji na pánvi, minutková příprava, na závěr osolíme, opepříme. Vyjmeme a ve výpeku velmi rychle podusíme plátky jablka.
-
Podáváme fenykl, játra, jablko, třeba s bagetkou.
Kuchařka: Eja57








