Kuřecí játra s fenyklem a jablky

81
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g kuřecích jater
1 větší bulva fenyklu
1 jablko
máslo
olej
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bulvu fenyklu očistíme – sloupneme vrchní slupku, vyhodíme, odřízneme „chmýří“ a necháme třeba na ozdobu. Bulvičku nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolku s trochou másla, lehce osolíme a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka, cca 15 minut, kontrolujeme, ev. trochu podlijeme.

  2. Kuřecí játra očistíme. Orestujeme je na oleji na pánvi, minutková příprava, na závěr osolíme, opepříme. Vyjmeme a ve výpeku velmi rychle podusíme plátky jablka.

  3. Podáváme fenykl, játra, jablko, třeba s bagetkou.