
Suroviny
- 4 plátky masa z krůtího masa (kuřecího)
- 1/2 celeru
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 plátky anglické slaniny
- 4 kousky tvrdého sýra nebo plátky sýra
- kousek čerstvého zázvoru
- rozmarýn
- sladká sušená paprika
- trochu pálivé sušené papriky (kdo chce)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme z obou stran, položíme na ně plátky anglický slaniny, kousky sýra a uděláme závitky, které kolem dokola posypeme paprikou (kdo má rád ostřejší jídla dá ještě pálivou dle chuti) a pak rozmarýnem. Na olivovém oleji zprudka opečeme ze všech stran a vyndáme.
-
Mezitím si nakrájíme na drobné proužky celer, mrkev, zázvor a cibuli, tu orestujeme jako první na zbylém oleji po závitkách a přidáme všechnu zeleninu co jsme si připravili.
-
Opečeme do křupava, vrátíme závitky, zalijeme tak půl litrem vody, přidáme rajčatový protlak, nasekaný česnek dochutíme a dusíme, dokud není vše měkké a šťáva se trochu vydusí.
Poznámka od kuchařky
Podle tohoto receptu lze dělat jakékoliv maso. Vyzkoušené mám i z hovězího a bylo to moc dobré, ale dala jsem víc celeru a zázvoru. Dnes jsem experimentovala s krůtím a moc jsme si pochutnali.
Jako příloha jde rýže, brambory, bramborová kaše, co kdo má rád.









