Králík na čerstvých bylinkách a pecorinu

47
- reklama -

Suroviny
4 porce

Králík
olivový olej
čerstvá jarní cibulka
čerstvý česnek
hrst nasekané petrželové nati
pár snítek čerstvé majoránky
plechovka loupaných rajčat nebo sušená rajčata( ne ta naložená v oleji)
strouhané pecorino
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Další recept italské tetičky, aby byl pokrm krásně vonavý a opravdu chutný, kladla mi na srdce nutnost použití opravdu všech přísad čerstvých. Může být problém s česnekem, v tom případě stačí i zelená nat z rostoucího česneku.

  2. Postup: Králíka naporcujeme a na olivovém oleji z obou stran jednotlivé porce krátce osmažíme.

  3. Dáme do pekáčku, mezi porce rozrtousíme kousky rajčat, nemusí jich být moc, tak půl plechovky. Potom posypeme posekanými bylinkami, cibulkou a česnekem. Na zavěr bohatě posypeme strouhaným pecorinem. Přiklopíme pekáček nebo použijeme alobal.

  4. Pečeme asi na 160 stupnů asi hodinu.