
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 libové vepřové kotlety
- sůl
- pepř
- 3 vejce
- asi 100 ml světlého piva
- hladká mouka
- menší miska hub
- petrželka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Připravíme těstíčko: vejce rozšleháme s pivem, přisypeme tolik hladké mouky, aby nám vzniklo spíše hustější těstíčko, lehce ho osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nakrájené houby a nasekanou petrželku.
-
Maso obalíme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji zvolna na mírnějším ohni, aby se těstíčko i maso dostatečně prosmažilo.
-
Obalení jde lépe, když naneseme na jednu stranu masa silnější vrstvu těstíčka, tou stranou ho opatrně obrátíme do pánve a na horní stranu masa opět naneseme silnou vrstvu těsta.
Kuchařka: Angel 666









