
- reklama -
Suroviny
40 porcí
- Těsto na košíčky:
- 2 žloutky
- 250 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 350 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- kůra z citronu
- Krém :
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilkový lusk
- 300 g másla
- 150 g cukru moučka
- rum na dochucení
- Poleva:
- 200 g čokolády Orion
- 30 g másla
- 2 lžičky kokosového oleje
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto ze všech surovin. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odpočinout přes noc. Lineckým těstem naplníme košíčky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme 10 minut.
-
Do kastrolu dáme mléko – ale jen polovinu – s cukrem a vanilkovým luskem. V druhé polovině rozkvedláme pudingový prášek.
Vléváme a mícháme, pokud puding nezačne houstnout. Necháme vychladnout a vyšleháme s máslem. Krém naplníme do cukrářského pytlíku a zdobíme.
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Krémem nazdobíme košíčky a namáčíme v čokoládě, nakonec dozdobíme podle potřeby.
Kuchařka: sabipupp
- reklama -