Kmínová kuřecí stehna na hříbkách a hořčici

91
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí stehna
hřiby sušené
1 polévková lžíce oleje (může být i máslo nebo sádlo)
1 cibule
5 stroužků česneku
1 polévková lžíce celého kmínu
1 polévková lžíce plnotučné hořčice
1 kostka slepičího bujónu
sůl
2 dcl vody
zelenina na oblohu

Postup přípravy receptu

  1. Na dno kastrolu nebo ohnivzdorné mísy dáme olej, přisypeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek, rozdrobíme bujón, na to položíme po trošce soli, oleje a kmínu.

  2. K obaleným kuřecím stehnům přidáme hříbky, zalijeme 2 dcl vody, ve které jsme rozmíchali 1 lžičku hořčice, přiklopíme pokličkou a dáme do rozehřáté trouby péct.

  3. Po 30 minutách pokličku sundáme a ještě 20 minut dopékáme za občasného polití vypečenou šťávou.

  4. Podle potřeby doplníme tekutinu. Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.

Poznámka od kuchařky

Dnes odpoledne mě překvapila nečekaná návštěva, která nerada sladké. Kromě vytažených stehen na zítřek doma „nic“, tak šup, šup – zapnout troubu a naládovat i s hříbkama z mražáku do jednoho pekáče. Do hotové šťávy jsem ještě přidala libeček a situace byla zachráňena. Není to žádný objev, ale chutnalo:-)