Klobásové rizoto (home-made)

96
- reklama -

Suroviny
2-4 porce

1 klobása (jakákoliv, hlavně suchá)
1 balení rýže (4x sáček) Lagris je ideální
1 cibule
2 nožičky obyčejného párku (s vysokým obsahem masa bez soji a lepku)
1 vepřová konzerva Hamé
1 hrášek v konzervě Bonduelle
1 kukuřice v konzervě Bonduelle
50 g másla (kostka)
cca 150 – 300 g sýru (Gouda nebo Eidam)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve zvlášť osmahneme klobásku a párek, pak scedíme (výsledný pokrm nebude tolik mastný). Dáme vařit všechnu rýži.


    Zobrazit celý recept

  2. Osmahneme cibulku na másle a přidáme scezenou klobásu, párek, vepřovou konzervu, hrášek a kukuřici. Když je rýže vařená, tak ji smícháme s osmaženou směsí a rozprostřeme do zapékací mísy.

  3. Zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme v horkovzdušné troubě cca 35 minut

Poznámka od kuchařky

Nejedná se o žádný oficiální recept a možná se některým „Profíkům“ nad tímto návodem zatočí hlava 🙂

Neodsuzuji to, ale na místo oblíbené bezúčelné kritiky a odsuzování bych uvítal, nápady, připomínky a zlepšováky… Díky