- reklama -
Suroviny
2-4 porce
- 1 klobása (jakákoliv, hlavně suchá)
- 1 balení rýže (4x sáček) Lagris je ideální
- 1 cibule
- 2 nožičky obyčejného párku (s vysokým obsahem masa bez soji a lepku)
- 1 vepřová konzerva Hamé
- 1 hrášek v konzervě Bonduelle
- 1 kukuřice v konzervě Bonduelle
- 50 g másla (kostka)
- cca 150 – 300 g sýru (Gouda nebo Eidam)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejprve zvlášť osmahneme klobásku a párek, pak scedíme (výsledný pokrm nebude tolik mastný). Dáme vařit všechnu rýži.
-
Osmahneme cibulku na másle a přidáme scezenou klobásu, párek, vepřovou konzervu, hrášek a kukuřici. Když je rýže vařená, tak ji smícháme s osmaženou směsí a rozprostřeme do zapékací mísy.
-
Zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme v horkovzdušné troubě cca 35 minut
Poznámka od kuchařky
Nejedná se o žádný oficiální recept a možná se některým „Profíkům“ nad tímto návodem zatočí hlava 🙂
Neodsuzuji to, ale na místo oblíbené bezúčelné kritiky a odsuzování bych uvítal, nápady, připomínky a zlepšováky… Díky
Kuchař: Lynxhh