Kefírové nepečené bábovičky – dia

67
- reklama -

Suroviny

500 ml kefírového mléka
16 – 18 g sypké želatiny
ovocný dia nápoj v prášku s náhradními sladidly, měla jsem višňový
100 ml mléka
trochu ušlehané šlehačky ale nemusí být
několik dia-piškotů

Postup přípravy receptu

  1. Mléko si zahřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu, je na to dobrá malá metlička, přidáme trochu nápojového prášku – dle potřeby, necháme taky rozpustit a smícháme s kefírovým mlékem. Můžeme přidat trochu šlehačky, kterou zlehka vmícháme.

  2. Malé jednoporcové formičky jemně vymastíme olejem, nalijeme směs a nahoru dáme několik piškotů. Necháme ztuhnout a vyklopíme. Místo formiček se dají použít i dolní části od PET lahví. Když se vymastí, lépe se vyklápějí. Z uvedené dávky jsou tak 3 porce, nebo 4 menší.

Poznámka od kuchařky

Zkoušela jsem nápojový prášek dát do kefírového mléka, ale špatně se rozpustil, tak raději dát rozpustit do teplého mléka. Bábovička na fotce je jak po neštovicích, tak se omlouvám :-)) Kdo není diabetik, tak se dá udělat z ovocného kefírového mléka, které je slazené cukrem, balení má 450 g a dávám 15 g želatiny.