Kdoulový džem

115
- reklama -

Suroviny

1 000 g kdoule = dule v očistenom stave
1 ks skořice
5 ks hřebíčky = klinčeky
500 g krystalový cukr
citronová šťáva (z 1/2 citronu)
cca 200-250 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Dule očistíme suchou servítkou, utierkou od chĺpkov, ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kúsky.

  2. Podlejeme vodou a privedieme do varu so škoricou, klinčekmi.

  3. Rozvaríme na kašu, vylovíme klinčeky a škoricu, tyčovým mixérom po čiastočnom schladnutí rozmixujeme.

  4. Pridáme citrónovú šťavu a cukor a pomaly varíme na požadovanú hustotu, často miešame.

  5. Dáme do vysterilizovaných pohárov, zaviečkujeme, obrátime hore dnom, po cca 10 minútach obrátime späť. Varením džem získava červenkastú farbu.