- reklama -
Suroviny
- 1 kg pšeničné mouky
- 1,5 dkg cukru
- 3 dkg sušeného mléka
- 5 dkg droždí
- 10 dkg tuku
- 1 dkg cukru
- 4 dl vody
- mák na posypání
Postup přípravy receptu
-
Postup viz. Máslový rohlík.
-
Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme elipsovité placky.
-
Stáčíme na rohlíky, které tvarujeme do písmena „C“, což je typický tvar kávového rohlíku.
-
Po nakynutí potíráme vodou a sypeme mákem.
Kvalitní pečivo, křehké s dlouhou životností. Z uvedené dávky mouky vyrobíme 44 ks-30 g, nebo 26 ks-50 g.
Poznámka od kuchařky
I tento druh pečiva vymizel z obchodu, což je na škodu nás, spotřebitelů.
Kuchař: fb.lib