
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kapusta, středně velká
- 200 g šunky nebo slaniny, salámu …
- 200 g nastrouhaného sýru dle chuti: Gouda, Ementál, Eidam, uzený, Niva…
- 2 vejce
- sůl
- pepř mletý
- muškátový květ dle chuti
- česnek nebo koření či bylinky dle chuti
- cca 50 g hladké mouky na zahuštění směsi
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak kapustu pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou uzeninu, strouhaný sýr, osolíme a ochutíme česnekem, kořením nebo bylinkami dle chuti.
-
Vše dobře promícháme, zahustíme dle potřeby moukou (lze použít i strouhanku) a opět promícháme. Mokrou rukou tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji na nepřilnavé pánvi smažíme z obou stran dozlatova.
-
Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
-
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a domácí tatarkou či dipem.
Kuchař: recepty73









