- reklama -
Suroviny
- 1 přední koleno
- 2 hrsti kyselého zelí
- 2 lžíce octa nebo hrnek zelné kysané vody
- několik stroužků česneku
- masox (nemusí být)
- sůl
- Na nočky:
- 1 hrnek hrubé mouky
- asi 1/2 litru vody
- špetka soli
- 1 vajíčko
Postup přípravy receptu
-
Koleno vaříme nejlépe v tlakovém hrnci aspoň 40 minut.
-
Pak jej vyjmeme a do silného vývaru přihodíme asi 2 hrsti překrájeného kysaného zelí a 2 lžíce octa.
-
Necháme provařit asi 15 minut, pak přidáme česnek nakrájený na kousky a už nevaříme.
-
Z mouky, vody a vajíčka vytvoříme hustější těstíčko, které protlačíme přes haluškovač do vroucí, osolené vody.
-
Dáme si na hluboký talíř kupu nočků a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Určitě se každému stalo, že nám zbyl vývar z kolene a co s ním, když zrovna neděláme sulc. Takže vyzkoušejte tuhle obdobu kapustnice. Je vynikající zvlášť po malém flámu.
Kuchařka: JanaDorazinova