
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 ks kachní prsa
- svazek čerstvého tymiánu
- sůl
- pepř
- omáčka:
- 300 ml silného drůbežího vývaru
- 100 ml balzamikového octa
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Prsa omyjeme. osušíme a kůži nařežeme na mřížku – neproříznout do masa. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
-
Prsa dáme na studenou silnostěnnou pánev a rozehřejeme jí (bez tuku). Opékáme asi 10 minut (do zlaté kůrky). Otočíme, ztlumíme teplotu a opečeme asi 3 minuty.
-
Otočíme (aby byla kůže nahoře) a přendáme do trouby rozehřáté na 170°C . Pečeme 10 minut.
-
Vyndáme a necháme asi 10 minut odpočinout.
-
Zatím co se nám dělají prsa, dáme do kastrolku vývar, ocet a med. Prudce vaříme, aby se mám omáčka zredukovala asi na polovinu a zhoustla. Sundáme z plamene a přidáme máslo. Zamícháme, aby byla omáčka hladká – ochutnáme a můžeme podle chuti dosolit.
-
Prsa nakrájíme na plátky a přelijeme redukcí.
Kuchař: Dooga









