
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kachna popř. husokačena
- brambory
- kmín
- sůl
- trochu vepřového sádla
Postup přípravy receptu
-
Kachnu očistíme a potřeme solí a kmínem, necháme odležet přes noc (moje babička potírala kachnu cukrovou vodou a také byla báječná). Dáme péci na mřížku na max, aby se vypekl tuk, ale krátce.
-
Teplotu ztlumíme a pečeme naporcovanou kachnu cca tři hodiny při 150°C, občas podléváme. Mezitím si oloupeme menší brambory a dáme je vařit do osolené vody s kmínem, scedíme a necháme vychladnout.
-
V momentě, kdy je kachna téměř hotová přidáme do výpeku brambory a pečeme asi 30 minut za občasného promíchání, na posledních 5 minut pustíme gril.
Kuchař: Lusinda79









