Jogurtový kváskový chléb se semínky

45
- reklama -

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
70 g bílého jogurtu
150 ml vody
80 g žitné chlebové mouky
380 g hladké mouky
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku)
30 g semínka slunečnice
30 g semínka sezamu
30 g semínka lnu

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí.


    Zobrazit celý recept

  2. Po signálu přidáme semínka.

  3. Pečeme na celozrnný program.

Poznámka od kuchařky

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).