
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g kuřecích prsíček (krůtích prsíček)
- 4 jarní cibulky
- kousek zázvoru (1 cm)
- 1,5 lžíce oleje
- 2 PL sójové omáčky Tamari
- 4 lžíce pomerančového džusu nebo šťávy
- 2 špetky cukru
- rýže jako příloha
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, očistíme ho a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme zázvor a najemno ho pokrájíme.
-
Ve woku nebo pánvi zahřejeme olej. Za stálého míchání v něm opečeme kuřecí maso (5 – 6 minut na středním plameni), zázvor a cibulku. Přidáme sójovou omáčku, pomerančový džus, cukr, vše dobře promícháme a na slabém ohni vaříme 3 – 4 minuty.
-
Podáváme s rýží a zdobíme jarní cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Výživová hodnota: porce 490 kcal
Originál receptu z knihy: Kuchařka pro pohodáře (mírně upraveno)
Kuchařka: Papunka









