Hrušková povidla na frgále

51
- reklama -

Suroviny

1 lžička skořice
2 lžíce octu
2 kg očistěných hrušek
3 hřebíčky
300 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky zbavíme jadřinců a pokrájíme je na menší kousky. Je-li slupka příliš tuhá, je nutné hrušky i oloupat. Nakrájené hrušky vložíme do pekáčku, zakápneme octem, promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 200-220 °C. Pečeme přibližně 30 minut. Během pečení NEMÍCHÁME!


    Zobrazit celý recept

  2. Po půl hodině na hrušky nasypeme polovinu cukru a znovu pečeme. Po 20 minutách přisypeme zbytek cukru a pečeme dalších 20 minut. Po upečení přidáme mletou skořici a roztlučený hřebíček. Vše promícháme a rozmixujeme ponorným mixérem do požadované konzistence.
    Budou-li rozmixované hrušky příliš vodnaté, ničeho se nelekejte a vložte ještě na chvíli do trouby.
    Horká povidla naplňte do čistých sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.