Hroznové potěšení v listovém těstě

48
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 listové těsto
1 hrnek bílých hroznů
1 hrnek červených hroznů
1 smetana na šlehání
1 ztužovač Smeta-fix
1 čirá želatina na 250ml tekutiny
1 pevná poleva Bílá čokoláda
cukr krystal dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme a vykrojíme 2 kola o průměru 20cm.


    Zobrazit celý recept

  2. Obě kola na pečicím papíru upečeme v troubě přehehřáté na 180°C a necháme na mřížce vychladnout.

  3. Bílou polevu rozehřeleme, částí pocákáme jednu upečené kolo, zbytek natřeme na druhé kolo. Necháme ztuhnout.

  4. Plně polité kolo omotáme pruhem z papíru, aby vznikl rám. Do prostoru nasypeme kuličky hroznového vína (několi necháme na ozdobení).

  5. Želatinu připravíme podle návodu rozpuštěním v oslazené vodě. Necháme lehce ztuhnout, aby měla konzistenci medu a po lžících nalejeme na hrozny. Necháme ztuhnout.

  6. Šlehačku ušleháme spolu se ztužovačem a natřeme na vrstvu želatinových hroznů.

  7. Kolo pocákané polevou rozkrojíme na 6 dílů, které poskládáme na šlehačku, ozdobíme hrozny a dáme vychladit.

Poznámka od kuchařky

Původně jsem chtěla udělat jednoduhé plnění ovoce a želatiny + šlehačky mezi dva rovné obdélníkové pláty, ale pak jsem si vzpomněla na obrázek podobného dortu, který jsem kdysi na nějakých stránkách zahlédla – především efektní vrchní členění …a tak jsem se pokusila zaimprovizovat a udělat pro potěšení rodiny trochu netypický moučník.