
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 300 g tvrdších hříbků
- 1 cm silný plátek másla
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 8 lžic vody
- 1/4 kelímku gelového zeleninového bujónu
- 4 lžíce uvařeného kuskusu
- špetka drceného kmínu
- špetka mletého pepře
- 2 vejce
- lístky zelené petrželky
Postup přípravy receptu
-
Očištěné hříbky nakrájíme na menší kousky, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno.
-
Do pánve na rozehřáté máslo dáme orestovat cibuli, přidáme hřiby a za stálého míchání necháme prudce osmažit. Přidáme vodu, bujón, okořeníme kmínem a pepřem, promícháme a pod pokličkou na slabém plameni dusíme 15 minut.
-
Poté přidáme kuskus a prudkým varem necháme odvařit všechnu tekutinu.
-
Přidáme česnek, vejce, promícháme, necháme srazit a můžeme podávat.
-
Na talíři posypeme lístky petržele.
Poznámka od kuchařky
Využila jsem zbytek kuskusu a protože tato netradiční smaženice byla dobrá,tak se tady s Vámi o recept ráda podělím.
Kuchařka: Anna Kocikova