
- reklama -
Suroviny
- vepřová krkovička – plátky
- sádlo
- olej
- 4 ks žampionů
- cibule
- 10 dkg šunky
- 4 rohlíky
- 2 dcl mléka
- 2 vejce
- 10 dkg tvrdého sýru
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.
-
Na něj naložíme žampionovou směs: (použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka.
-
Na oleji restujeme cibuli, na cibuli nakrájíme žampiony, na nudličky šunku a podusíme.
-
Pak směs přidáme k namočeným rohlíkům a mírně vše osolíme, přidáme zelenou petrželku a naklademe na maso v pekáčku.
-
Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut.
-
Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilinku do zrůžovění.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.
Všem milovníkům nádivek doporučuji, je to vynikající!
Kuchařka: JanaDorazinova