Hráškové pyré s vinaigrette

37
- reklama -

Suroviny
4 porce

Na pyré:
4 jarní cibulky – nakrájené na plátky
2 PL másla
1 salát Little Gem
450 g mraženého hrášku
1 hrst petrželky
5 lístků máty
sůl
pepř
200 – 250 ml smetany ke šlehání
Na vinaigrette:
50 ml extra panenského olivového oleje
1,5 PL bílého vinného octa
1/2 hrstě petrželky
5 lístků máty

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájenou cibulku. Když změkne, přidáme pokrájený salát, hrášek, posekanou petrželku a mátu. Osolíme, opepříme a vaříme cca 10 minut (do změknutí hrášku).


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si prošleháme olej s octem a přidáme nadrobno posekanou petrželku s mátou. Když je hrášek měkký přilijeme smetanu a rozmixujeme.

  3. Po naservírování hráškového pyré ho pokapeme bylinkovým vinagrette.