Hovězí kotlík

37
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g předního hovězího masa
500 g mrkve
500 g brambor
2 cibule
150 g anglické slaniny
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dno pekáčku vyložíme částí anglické slaniny. Druhou vrstvu tvoří maso, které si pokrájíme na tenké nudličky, zasypeme je drobně nakrájenou cibulí a lehce posolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Kolečka omyté mrkve tvoří třetí vrstvu.

  3. Poslední vrstva jsou oloupané brambory pokrájené na kolečka.

  4. Zbylou slaninu buď pokrájíme na nudličky nebo vcelku položíme na brambory, které zároveň osolíme a opepříme.

  5. Vše dáme do středně vyhřáté trouby (cca 185°C) přikryté pokličkou zvolna péct dokud maso není měkké (cca hodinu a čtvrt).

Poznámka od kuchařky

1. Inspirace v odkaze, kde se to jmenuje kotlíková specialita – http://www.chovatelka.cz/recepty-clanek/recepty-na… Najdete tam i další dva recepty na jídla z jednoho hrnce.

2. Nic se nepodlévá, vše pustí dost jedlou štávičku