
Suroviny
4 porce
- 500 g předního hovězího masa
- 500 g mrkve
- 500 g brambor
- 2 cibule
- 150 g anglické slaniny
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dno pekáčku vyložíme částí anglické slaniny. Druhou vrstvu tvoří maso, které si pokrájíme na tenké nudličky, zasypeme je drobně nakrájenou cibulí a lehce posolíme a opepříme.
-
Kolečka omyté mrkve tvoří třetí vrstvu.
-
Poslední vrstva jsou oloupané brambory pokrájené na kolečka.
-
Zbylou slaninu buď pokrájíme na nudličky nebo vcelku položíme na brambory, které zároveň osolíme a opepříme.
-
Vše dáme do středně vyhřáté trouby (cca 185°C) přikryté pokličkou zvolna péct dokud maso není měkké (cca hodinu a čtvrt).
Poznámka od kuchařky
1. Inspirace v odkaze, kde se to jmenuje kotlíková specialita – http://www.chovatelka.cz/recepty-clanek/recepty-na… Najdete tam i další dva recepty na jídla z jednoho hrnce.
2. Nic se nepodlévá, vše pustí dost jedlou štávičku