
Suroviny
- 1 dobře vyzrálý ananas
- 2 KL třtinového cukru
- kousek másla
- 1 PL třtinového cukru
- 100 ml 31% šlehačky
- zmrzlina
- brusinkový kompot k podávání
Postup přípravy receptu
-
Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed.
-
Na pánvi (grilovací nebo jiné) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme plátky ananasu, přitom z obou stran lehce poprášíme třtinovým cukrem. Ten na ovoci vytvoří jemňulinkou karamelovou krustičku.
-
Připravíme na talíř a vykrájené středy naplníme pikantním brusinkovým kompotem.
-
Na karamelovou omáčku vsypeme do pánve třtinový cukr a za stálého míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat.
-
Zalijeme šlehačkou, rozmícháme a necháme chvilinku probublat, aby omáčka zhoustla.
-
K ananasu přidáme zmrzlinu (nejlépe vanilkovou) a celé přelijeme karamelovou omáčkou.
P.S. u nás se vanilková zmrzlina rozplynula do prostředí, takže jsem použila kombinaci zmrzliny karamelové a cafélatté.









