Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou

307
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balíček noku
200 g anglické slaniny
3 stroužky česneku
1/2 pórku
1 šlehačka
1 zakysaná smetana
muškátový květ
pepř
sůl
máslo na vymazání
tvrdý sýr na posypání (eidam, gouda, niva)

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánev dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a až pustí omastek přidáme nadrobno nakrájený česnek. Orestujeme a po chvilce přidáme na 1/4 měsíčky nakrájený pórek. Orestujeme, okořeníme, přidáme šlehačku a zakysanou smetanu. Chvilku provaříme.

  3. Smícháme s uvařenými gnocchi a dáme do máslem vymazané zapékací formy.

  4. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme (na 200°C cca 25 min.) Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Hrála jsem s klukama pexeso a tak moje gnocchi zůstaly v trobě o trochu déle naž jsem původně chtěla. Sýr na povrchu už trochu chroupal, což by neměl. Tak snad to bude příště akorát.