- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 balíček noku
- 200 g anglické slaniny
- 3 stroužky česneku
- 1/2 pórku
- 1 šlehačka
- 1 zakysaná smetana
- muškátový květ
- pepř
- sůl
- máslo na vymazání
- tvrdý sýr na posypání (eidam, gouda, niva)
Postup přípravy receptu
-
Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu.
-
Na pánev dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a až pustí omastek přidáme nadrobno nakrájený česnek. Orestujeme a po chvilce přidáme na 1/4 měsíčky nakrájený pórek. Orestujeme, okořeníme, přidáme šlehačku a zakysanou smetanu. Chvilku provaříme.
-
Smícháme s uvařenými gnocchi a dáme do máslem vymazané zapékací formy.
-
Zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme (na 200°C cca 25 min.) Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Hrála jsem s klukama pexeso a tak moje gnocchi zůstaly v trobě o trochu déle naž jsem původně chtěla. Sýr na povrchu už trochu chroupal, což by neměl. Tak snad to bude příště akorát.
Kuchařka: Paprika