- reklama -
Suroviny
- 400 g vařených bílých fazolí
- 2 zelené papriky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 moravské klobásy
- 1 l vývaru
- 0,1 l oleje
- 400 g rajčat
- petrželka
- celerová nať
- pažitka
- sůl
- pepř
- pálivá paprika
Postup přípravy receptu
-
V hrnci osmahneme na nudličky nakrájenou papriku, cibuli, česnek, petrželku, celerovou nať, sůl a pepř.
-
Zalijeme vývarem a povaříme asi 5 minut. Postupně přidáme spařená a oloupaná rajčata a fazole a vaříme dalších 10 minut.
-
Mezitím opečeme klobásu a přidáme ji do polévky před koncem vaření.
-
Dochutíme a lehce povaříme. Podáváme posypané lehce pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Nikdy by mě nenapadlo dělat polévku z čerstvé papriky, ale hotový pokrm mě mile překvapil. Opravdu dobrůtka a po 2 dnech… úplná lahoda.
Kuchařka: evcal