Fazolky v sýrové omáčce

67
- reklama -

Suroviny

400 g zelených fazolek
(měla jsem mražené)
150 g tučnějšího strouhaného sýru
200 ml smetany na vaření
lžíce másla
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce hladké mouky
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky zalijeme vodou tak, aby byla na prst nad fazolkami. Přidáme koření, bobkový list a sůl. Vaříme téměř do měkka, tak na skus.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek na drobno. Přidáme mouku a uděláme jíšku. Fazolky scedíme (vývar uchováme) a dáme do ledové vody.

  3. Vývarem zalijeme jíšku, po zhoustnutí přimícháme sýr a necháme vařit 10-15 minut, promícháváme. Já jsem nakonec omáčku projela tyčovým mixerem do hladka, ale nemusí být.

  4. Fazolky necháme okapat a přidáme do provařené omáčky. Společně chvíli povaříme a dochutíme pepřem, případně solí nebo bylinkami. Podáváme s vařenými brambory.