Falešná hovězí polévka z morkových kostí

89
- reklama -

Suroviny

1 PL oleje nebo sádla
1 větší mrkev
3-4 hovězí kosti morkové
1 větší cibule
10-15 kuliček pepře
2 L studené vody
před dokončením vaření přidáme očistěnou mrkev
petržel
kousek celeru

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce si dáme na rozehřátý tuk orestovat na jemném slzičkovém struhadle očištěnou nastrouhanou mrkev. Až pustí hezkou oranžovou barvu, zalijeme studenou vodou, přidáme opláchnuté morkové kosti, vrchní slupky zbavenou cibuli a nejlépe do vajíčka na luhování sypaného čaje kuličky celého pepře.

  2. Uvedeme do varu a na mírném plameni vaříme zhruba 3/4 hodiny. Poté přidáme očištěnou mrkev, petržel a kousek celeru a ještě 10 minut vaříme.

  3. Pak vše přecedíme, zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, vložíme nazpět do vývaru, dochutíme solí a můžeme podávat s vlasovými nudlemi, játrovými knedlíčky a nasekanými zelenými bylinkami.

Poznámka od kuchařky

http://www.toprecepty.cz/recept/9750-jatrove-knedl…

Někdy bývá hovězí přední maso na polévku velice nehezké. Morkové kosti mají také svou sílu a dobrou chuť a pokud do hotového vývaru ještě zavaříme játrové knedlíčky a nebo přidme jen uvařené nudle, tak si také pochutnáme. Já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, které mám celý rok na toto využití vždy v mrazáku.