Dýňový koláč (Pumpkin pie) – zdravější verze

8
- reklama -

Suroviny
8-10 porcí

125 g polohrubé mouky
125 g celozrnné špaldové mouky
špetka soli
strouhaná kůra z 1/2 citronu
125 g másla
1 vejce
3 PL agáve sirupu
Náplň:
dýně Hokkaido
2 vejce
3 PL agáve sirupu (nebo javorového sirupu nebo jen med)
2 PL medu
2 polévkové lžíce Crème fraiche
šťáva z 1/2 citronu
1/2 lžičky skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto vytvoříme hladké těsto a dáme do chladu odpočinout.

  2. Náplň připravíme z oloupané dýně zbavené semen, pokrájíme ji a v trošce vody dusíme do měkka, vodu po schladnutí slijeme. Rozmixujeme, osladíme medem a sirupem, přidáme citr. šťávu, skořici, creme fraiche a dvě vejce, důkladně promícháme.

  3. Těsto vyválíme a urovnáme do máslem vymazané dortové formy, upravíme okraje. Dno těsta propícháme vidličkou a vlijeme dýňovou náplň.

  4. Pečeme při 180 stupních cca 40-45 minut až náplň ztuhne a korpus je upečený dorůžova (okraje se odchlipují od formy).

- reklama -