Dvoubarevné hřebínky

17
- reklama -

Suroviny
cca 5 plechů

300 g hladké mouky
180 g Hera
90 g cukr moučka
špetka soli
1/2 lžičky citronové kůry
3 žloutky
1/2 balíčku vanilkového cukru
1 lžička kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin, bez kakaa si vypracujeme hladké těsto.

  2. Rozdělíme jej na 4 stejné díly a do jednoho dílu zapracujeme kakao. Hotové těsto dáme uležet do lednice aspoň na 2 hodiny.

  3. Pak jeden světlý kus vyválíme na asi 3 mm a kakaový díl také vyválíme.

  4. Z kakaového těsta krájíme dlouhé, asi 1cm široké pruhy a ty položíme na světlé těsto ve stejnoměrných odstupech.

  5. Na takto připravéný plát položíme fólii, nebo sáček a mírně přejedeme válečkem, aby se tmavé těsto spojilo se světlým a vykrajujeme hřebínky, které pokládáme na plech s pečícím papírem.

  6. Zbytky těsta i s kakaovým dílem spojíme v celistvé těsto a později z něj vyválíme plát, který použijeme na spodek hřebínku.

  7. Upečené díly slepujeme nejlépe broskvovou marmeládou. Já jsem použila broskvovo-jablečnou.

    Pokud chceme, můžeme si některý díl těsta obarvit i potravinářskou barvou a dělat hřebínky různě barevné.

Poznámka od kuchařky

Recept mi přišel meilem mezi mnoha Vánočnímy recepty, které jsem dostala. Autor nebyl uveden.

- reklama -