Dvojí líčka v Pomalém hrnci s fazolkami

31
- reklama -

Suroviny

1/2 kg koňských líček
1/2 kg hovězích líček
2 cibule
100 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
1 KL Hungary koření
1 KL sladké papriky
1 KL pálivé papriky
mletý pepř čtyř barev
drcený kmín
chilli vločky
oregano
sůl
petrželka
jarní cibulka
kopr
2 hrsti fazolek
chléb na zahuštění
vývar
voda

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostky, obě cibule na hrubší kusy, stroužky česneku necháme vcelku.


    Zobrazit celý recept

  2. V nádobě Pomalého hrnce, POZOR, nádoba musí být vhodná na sporák!!!!!! – viz POZNÁMKU) si na plotně orestujeme slaninu, cibuli a česnek. Přidáme na kostky pokrájená líčka a necháme maso zatáhnout.

  3. Nádobu pak vložíme zpět do elektrického obalu. Okořeníme, bylinky a fazolky ještě nedáváme. Zalijeme vývarem nebo vodou asi do půlky vrstvy masa v nádobě.

  4. Pomalíme na 1. stupni 7,1/2 hodiny. Přidáme rozdrobený chléb, bylinky a fazolky. Přepneme na 2. stupeň, nastavíme 30 minut, vypneme po 15 minutách (pro neznalé, časovač na PH je po 30 minutách, případně před dokončením přendáme do jiného kastrolu). Ještě dochutíme, necháme 10 minut odležet a spojit chutě. Podáváme s chlebem, knedlíkem, těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Složení koření Hungaria (Od Lubana): paprika sladká, pálivá, pepř, oregáno, hořčice, sůl

Pozor na to, aby nádoba Pomalého hrnce byla vhodná k přímému vaření na sporáku (já ji mám z kameniny a ještě pod ní musím dávat kovovou mřížku). Ne každá nádoba přímé vaření na sporáku umožňuje, informace máte v návodu. Pak musíte restovat vedle na pánvi a až pak pokračovat v elektrickém obalu s PH.