- reklama -
Suroviny
- 5 vajec
- 1 litr mléka
- 100 gr hladké mouky
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oddělíme žloutky od bílků a do žloutků dáme ml. cukr, pak, až pěna zhoustne, přidáme 2 deci teplé vody a oleje, vyšleháme.
-
Do pěny vmícháme proseté – mouku, kakao a prášek do peč., pak dáme ořechy.
-
Vyšleháme z bílků sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové hmoty.
-
Jen tak převalujeme, aby nám nespadla pěna.
-
Pečeme na hlubokém plechu + pečicí papír cca 30 – 40 min (přikrýt alobalem, dort pak není vypouklý) při 220°C; 10 min. před koncem pečení alobal sundáme a dopečeme.
-
Korpus nechám den vychladit, pak proříznu na 3 pláty, pokapu rumem, namažu marmeládou a dám krém, sesadím na sebe, zase pomažu a pak dám marcipán…tohle na dortu je K2, je to marcip. hmota, dobrá na potah dortů, na růže dávám svůj marcipán.
Kuchař: Jenny