- reklama -
Suroviny
- 1 l mléko
- 30 g vanilkový cukr
- 1 ks mandlový pudinkový prášek
- 1 ks karamelový pudinkový prášek
- 0.5 l smetana na šlehání
- 6 lžiček rozpustná káva
- 2 zkaramelizovaná Salka
- 0.75 l rum tuzemský (ne bílý!)
Postup přípravy receptu
-
Pudink připravíme klasickým způsobem, jen nedáváme cukr a přidáme jeden cukr vanilkový. Za stálého míchání (nesmí se utvořit škraloup) necháme trochu zchladit, ale ještě do teplého přišleháme 2 zkaramelizovaná Salka (v teplém pudinku se Salko lépe rozpustí a nedělají se hrudky), rozpuštěnou kávu (na tuto dávku rozpouštím 5 lžiček v asi 1 dl horké vody), smetanu a nakonec rum.
-
Rum přidáváme až nakonec, aby byl pudink co nejchladnější a neodpařoval se z rumu alkohol. Já všechno míchám ručním elektrickým šlehačem, krásně se to promíchá a rozšlehá to většinou i náhodné hrudky. Podáváme vychlazené s kostkou ledu. Rum je možné nahradit dobrou whiskou.
Kuchař: xyeti