
Suroviny
- očištěná divoká kachna
- 150 g slaniny
- hrst sušených švestek
- 2 cibule
- 300 ml suchého červeného vína
- 8 kuliček jalovec
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- kmín
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku společně opékáme a poté podlijeme malinko vodou. Vložíme kachnu a přiklopíme a asi 10 min kachnu po obou stranách podusíme, abychom urychlili pečení v troubě.
-
Po odpaření vody podlijeme vínem a dáme ještě přikryté do trouby asi na půl hodiny. Během této doby kachnu obracíme a podléváme výpekem.
-
Po půl hodině pekáč odkryjeme a kachnu dozlatova dopečeme. Podáváme se zelím, já dělala kedlubnové, a bramborovými knedlíky.
Poznámka od kuchařky
Vzhledem k tomu, že jsem byla obdarována 6ti kachnami, už jsem ty poslední stahovala, protože to byla práce na celý den.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/









