Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně

84
- reklama -

Suroviny

očištěná divoká kachna
150 g slaniny
hrst sušených švestek
2 cibule
300 ml suchého červeného vína
8 kuliček jalovec
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
kmín
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku společně opékáme a poté podlijeme malinko vodou. Vložíme kachnu a přiklopíme a asi 10 min kachnu po obou stranách podusíme, abychom urychlili pečení v troubě.

  2. Po odpaření vody podlijeme vínem a dáme ještě přikryté do trouby asi na půl hodiny. Během této doby kachnu obracíme a podléváme výpekem.

  3. Po půl hodině pekáč odkryjeme a kachnu dozlatova dopečeme. Podáváme se zelím, já dělala kedlubnové, a bramborovými knedlíky.

Poznámka od kuchařky

Vzhledem k tomu, že jsem byla obdarována 6ti kachnami, už jsem ty poslední stahovala, protože to byla práce na celý den.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/