Buši nová rajská

23
- reklama -

Suroviny

Omáčka:
1 šťáva Relax
sádlo
1 malá cibulka
2 rajské protlaky
cukr
hladká mouka
sůl
1 bobkový list
2-3 hřebíčky
5 ks nového koření
1 citrón
Plněné papriky:
5 paprikových lusků
sůl
1 velká cibule
1 rohlík
sádlo
30 dkg mletého masa
pepř
paprika mletá
koření na mletá masa

Postup přípravy receptu

  1. Omíčka: Na sádle zpěníme 1/4 cibule a na ní uděláme světlou!! jíšku.

  2. Posléze přilijeme šťávu Relax. Podle velikosti a nás dáme 1-2 konzervičky protlaků.

  3. Přidáme upravené koření v hmoždíři a přilijeme teplou vodu podle potřeby množství a hustoty.

  4. Osolíme a přidáme oba konce (cca 0,5 mm plátky) omyt. citrónu. přisolíme, přicukrujeme, a přikyselíme šťávou z citrónu (podle chuti a rodinných zvyklostí; někdy dáváme ještě kousek skořicové kůry kvůli vůni).

  5. Plněné papriky: z mletého masa připravíme fašírku (náplň) a to je možné udělat dvěma způsoby (ne jako karbanátky s česnekem a majoránkou – to ničí chuť).

  6. /A-namočený rohlík, trochu cibulky, sůl, pepř, paprika/ B-namočený rohlík, sůl a kořeni na mleté maso// Pozor! chuť moc nezvýraznit.

  7. Papriky zbavené jadřinců naplníme (A nebo B) fašírkou a naskládáme na sádlem vymazaný a vyložený pekáč zbylou cibulí. Aby byl lepší výpek, v půli pečení lze přidat ještě cibulku.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Na talíři si ještě každý může dochutit podle své chuti. Relax není nutný, ale obrovsky to zvedne kvalitu omáčky.Z tohoto džusu děláme ještě rajskou polévku s drobením.(Ještě drobnost-před plněním odříznu špičku lusku, aby se lépe plnily a špičky dám též do výpeku.