
Suroviny
- Omáčka:
- 1 šťáva Relax
- sádlo
- 1 malá cibulka
- 2 rajské protlaky
- cukr
- hladká mouka
- sůl
- 1 bobkový list
- 2-3 hřebíčky
- 5 ks nového koření
- 1 citrón
- Plněné papriky:
- 5 paprikových lusků
- sůl
- 1 velká cibule
- 1 rohlík
- sádlo
- 30 dkg mletého masa
- pepř
- paprika mletá
- koření na mletá masa
Postup přípravy receptu
-
Omíčka: Na sádle zpěníme 1/4 cibule a na ní uděláme světlou!! jíšku.
-
Posléze přilijeme šťávu Relax. Podle velikosti a nás dáme 1-2 konzervičky protlaků.
-
Přidáme upravené koření v hmoždíři a přilijeme teplou vodu podle potřeby množství a hustoty.
-
Osolíme a přidáme oba konce (cca 0,5 mm plátky) omyt. citrónu. přisolíme, přicukrujeme, a přikyselíme šťávou z citrónu (podle chuti a rodinných zvyklostí; někdy dáváme ještě kousek skořicové kůry kvůli vůni).
-
Plněné papriky: z mletého masa připravíme fašírku (náplň) a to je možné udělat dvěma způsoby (ne jako karbanátky s česnekem a majoránkou – to ničí chuť).
-
/A-namočený rohlík, trochu cibulky, sůl, pepř, paprika/ B-namočený rohlík, sůl a kořeni na mleté maso// Pozor! chuť moc nezvýraznit.
-
Papriky zbavené jadřinců naplníme (A nebo B) fašírkou a naskládáme na sádlem vymazaný a vyložený pekáč zbylou cibulí. Aby byl lepší výpek, v půli pečení lze přidat ještě cibulku.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Na talíři si ještě každý může dochutit podle své chuti. Relax není nutný, ale obrovsky to zvedne kvalitu omáčky.Z tohoto džusu děláme ještě rajskou polévku s drobením.(Ještě drobnost-před plněním odříznu špičku lusku, aby se lépe plnily a špičky dám též do výpeku.