Bulgur s václavkami a zeleninou

28
- reklama -

Suroviny

300 ml bulguru
700 g václavek
1 cibule
3 PL oleje
2 KL mleté sladké papriky
sůl
pepř
3 stroužky česneku
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
200 g mraženého hrášku

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur prepláchneme na sitku, dáme do hrnca, zalejeme 600 ml vriacej vody, osolíme, uvedieme do varu. Priklopené varíme do zmäknutia a vsiaknutia vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuľu pokrájame, dáme na olej a smažíme, zasypeme mletou paprikou a prihodíme umyté pokrájané huby. Mierne podlejeme a dusíme. Okoreníme, osolíme, pretlačíme cesnak. Asi po 15 minútach pridáme pokrájanú mrkvu, petržlen i zeler a ďalej dusíme do zmäknutia zeleniny. Ku koncu pridáme mrazený hrášok. Opatrne podlievame.

  3. Zmiešame uvarený bulgur s hubovo-zeleninovou zmesou.