Brynzové noky na špenátu

46
- reklama -

Suroviny

125 g brynzy
125 g tvarohu
1 vejce
4-5 lžic krupice
sušený libeček
sůl
400 g čerstvého špenátu
1 menší cibule
2-3 stroužky utřeného česneku
kousek másla
100-120 ml husté smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme brynzu, tvaroh, vejce s krupicí, solí a libečkem. Umícháme tužší těstíčko. Necháme uležet, než zavaří osolená voda.


    Zobrazit celý recept

  2. Pomocí dvou lžic tvoříme noky, vhazujeme do vroucí vody. Noky po krátké chvíli vyplavou a vaříme je cca 7-10 minut, podle velikosti. Lehce je promastíme máslem nebo olejem.

  3. Špenát vhodíme do vařící vody a minutku povaříme. Scedíme a po krátkém zchladnutí ho nakrájíme na drobno. Cibulku zpěníme na másle.

  4. Přidáme špenát, smetanu a chvíli necháme probublat. Ochutíme solí, pepřem a nakonec česnekem. Podáváme s noky jako bezmasý pokrm.