
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 1 malý rajský protlak (cca 130-140 g)
- 1 velký bílý jogurt (cca 400 g)
- pórek
- rozmarýn
- bazalka
- oregano
- tymián
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Pórek nakrájíme na kolečka. V misce smícháme jogurt s protlakem, bylinkami a osolíme.
-
Brambory dáme do pekáčku, polijeme olivovým olejem a promícháme. Přisypeme pórek a opět promícháme.
-
Přidáme marinádu, promícháme a dáme péct do trouby na 220 stupňů. Kontrolujeme, aby se brambory nezačaly připékat, případně podle potřeby ztlumíme na 150 stupňů.
-
Pečeme, než jsou brambory měkké. Ke konci můžeme přikrýt alobalem.
-
Podáváme s volským okem, kysaným zelím, kvašáky nebo jen tak samostatně.
Poznámka od kuchařky
Na marinádu jsem se inspirovala svým včerejším receptem Hejk v tikka marinádě, potřebovala jsem spotřebovat jogurt a rajský protlak 🙂
Kuchařka: Johanka128









