
- reklama -
Suroviny
- 70 dkg brambor
- 1/4 kg měkkého salámu (pařížský nebo jiný měkký – třeba Junior)
- 3 vejce
- 13 dkg kyselé sterilizované okurky
- 5 dkg cibule
- 10 dkg mrkve
- 3 dkg zeleného hrášku bez nálevu
- 20 dkg majonézy
- ocet
- cukr
- sůl
- pepř
- lze použít na dochucení také plnotučnou hořčici
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.
-
Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, (lze použít i spec. kolečko s drátky) vložíme do mísy a přidáme na kostky nakrájený salám, nakrájenou okurku, cibuli, vařenou mrkev, hrášek, přidáme majonézu, ocet, cukr (velice opatrně, většinou nedávám) sůl, pepř a případně několik lžic hořčice.
-
Dobře promícháme, dochutíme a nakonec přidáme na kostky pokrájená vařená vejce a ještě zlehka promícháme.
-
Dáme uležet do chladna.
Poznámka od kuchařky
Vzhledem k majonéze salát neuchováváme dlouho.
Kuchař: toprecepty.cz