Bramborové knedlíky ( s mrkví, bylinkami a sýrem) pro malé i velké jedlíky

44
- reklama -

Suroviny

800 g brambor
260 g hrubé mouky
80 g krupice
2 vejce
špeta soli
pažitka
petrželka
1/2 pórku
jedna mrkev
1 lžička tvrdého nastrouhaného sýra
špetka kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si ve slupce uvaříme brambory, které po uvaření slijeme a necháme vychladnout. Když jsou vychladlé, tak je nahrubo nastrouháme. Zatím si dáme vařit vodu se solí a špetkou kurkumy.


    Zobrazit celý recept

  2. Do nastrouhaných brambor dáme vejce, hrubou mouku i krupici. Přidáme nasekané bylinky, nahrubo nastrouhanou mrkev, pokrájený pórek, špetku soli a lžičku strouhaného sýra. Ze všech těchto surovin vypracujeme těsto.

  3. Z těsta vytvarujeme knedlíky, které obalíme v krupici a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Ale nejdříve knedlíky odšťouchneme ode dna, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme 18-20 minut. Po vyndání pokrájíme nití, nebo kráječem.

Poznámka od kuchařky

Připravuji takhle knedlíky vždycky pro vnoučka, který je má rád jen tak s cibulkou, ale jinak jsou fajn i pro nás dospělé jako příloha k masu.