
- reklama -
Suroviny
- 2-3 větší brambory
- 1/2 větší mrkve (1 menší)
- odpovídající kousek celeru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, překrojíme na půlky nebo čtvrtky, přidáme kousky mrkve a celeru, sůl a uvaříme hodně do měkka.
-
Vodu slijeme do hrnečku a brambory se zeleninou rozmačkáme nebo raději rozšleháme elektrickými metlami najemno. Během šlehání přidáme potřebné množství slitého vývaru.
Poznámka od kuchařky
Kaše se sice připravuje bez másla a mléka, ale kupodivu nechutná špatně. Hodí se pro diety, které zakazují použití jakéhokoliv tuku (především žlučníkovou nebo slinivkovou), ale klidně si ji mohou dát jako přílohu k masu i zdraví strávníci.
Kuchařka: Dajda









