
- reklama -
Suroviny
1 porce
- ½ kg vypeckovaných třešní
- 5 vajec
- 1 hrnek javorového sirupu
- ¾ hrnku pohankové mouky
- 1 hrnek a ještě trošku navíc kokosového mléka/smetany
- 3 lžíce kokosového oleje
- špetka soli
- máslo a třtinový cukr na vymazání formy
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem (anebo krystalem).
-
Rovnoměrně do formy vyskládáme třešně.
-
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme javorový sirup a špetku soli a metličkou vyšleháme do hladka.
-
Přidáme mouku a pokračujeme ve šlehání.
-
Přidáme kokosové mléko a zašleháme.
-
Přidáme kokosový olej a take zašleháme.
-
Tekuté těsto nalejeme přes třešně do zapékací mísy. Je opravdu tekuté, ale nemusíte se bát, je to tak správně.
-
Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 40-45 minut, dokud není koláč na povrchu zlatý.
-
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro „bezlebkace,“ ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/
Kuchařka: vylizanytalir









