Bezlepkový třešňový clafoutis

69
- reklama -

Suroviny
1 porce

½ kg vypeckovaných třešní
5 vajec
1 hrnek javorového sirupu
¾ hrnku pohankové mouky
1 hrnek a ještě trošku navíc kokosového mléka/smetany
3 lžíce kokosového oleje
špetka soli
máslo a třtinový cukr na vymazání formy
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem (anebo krystalem).

  2. Rovnoměrně do formy vyskládáme třešně.

  3. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme javorový sirup a špetku soli a metličkou vyšleháme do hladka.

  4. Přidáme mouku a pokračujeme ve šlehání.

  5. Přidáme kokosové mléko a zašleháme.

  6. Přidáme kokosový olej a take zašleháme.

  7. Tekuté těsto nalejeme přes třešně do zapékací mísy. Je opravdu tekuté, ale nemusíte se bát, je to tak správně.

  8. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 40-45 minut, dokud není koláč na povrchu zlatý.

  9. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro „bezlebkace,“ ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/