- reklama -
Suroviny
4 porce
- Marináda:
- 250 ml kondenzované neslazené mléko ale klidně normální polotučné
- 2 lžíce medu
- 2-3 lžíce třtinového cukru (možno nahradit medem)
- 3 lžíce kečupu
- 6-7 lžic sojové omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky (nemusí být)
- 3 stroužky česneku
- Maso:
- 1,5 kg kuřecí křídla (špalíky)
- sůl
- sladká mletá paprika
- Příloha :
- rýže (čerstvé pečivo)
- nakrájená mrkev
- řapíkatý celer (na proužky)
- Dresink:
- (1) roztopit nivu
- v troše mléka a vychladit
- (2) zakysaná smetana
- bylinky
- česnek
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vše na marinádu smícháme, prošleháme vidličkou, ideálně ohřejeme v mikrovlnné troubě či v rendlíku, ať se vše spojí.
-
Maso osušíme, hodně!!! Osolíme, a hodně okořeníme sladkou paprikou.
-
Ve velké míse smícháme s marinádou. Stačí marinovat i krátce (30 min), pokud nebudeme marinovat přes noc, nedáváme do ledničky (při pokojové teplotě se maso víc proleží).
-
Pečeme na 200 stupňů cca 45 min, obracíme a poléváme marinádou.
-
Hotová křídla můžeme posypat jarní cibulkou nebo sezamovými semínky.
-
Podáváme s čerstvým pečivem, zeleninou a dresingem.
Kuchařka: masa603