- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 1 dozrálé avokádo
- 150 g Nivy
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- 1 stroužek česneku (podle chuti)
- 4 menši rajčata
- kapka olivového oleje
- pepř
- slunečnicové semínko
- loupané konopné semínko
Postup přípravy receptu
-
V hlubokém talíři rozmačkáme dozrálé avokádo, Nivu, zakysanou smetanu a olivový olej. Prolisujeme do „směsi“ česnek.
-
Na malé kousíčky si nakrájíme rajčata, přidáme do rozmačkané směsi. Přisypeme od oka slunečnicová semínka a loupané konopné semínko.
-
Na závěr dochutíme pepřem a případně česnekem.
Poznámka od kuchařky
Podával jsem na rozpečeném chlebu, určitě jde podávat i na toustu a nebo jen k zelenině na namáčení.
Myslím si že krom těchto použitých semínek jdou použít i jiná drobná semínka, jako například slunečnicová, nebo budou určitě dobré nasekané vlašské ořechy.
Instagram -> @vsechnojidlo
Kuchař: lukee