
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřového plecka
- 2 větší cibule
- 1 velká paprika(dala jsem žlutou)
- 3 ks hlíva ústřičná(velké)
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- koření Argentina
- mletá paprika
- olivový olej
- solamyl nebo instantní jíška
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky si jen tak pomačkáme kloubama ruky, z obou stran osolíme a posypeme mletou paprikou.
-
Do hrnce na olej dáme osmahnout cibuli, nakrájenou na proužky a jarní cibulku na kolečka, po osmahnutí dáme orestovat na cibuli rychle plátky masa z obou stran.
-
Přidáme rajčatový protlak, koření Argentina, přilijeme vodu a dusíme, tak za 20 minut nasypeme papriku a hlívu nakrájenou na proužky, dosolíme a dusíme dál až do měkkého masa.
-
Ke konci si rozděláme solamyl ve vodě a omáčku zahustíme, nebo dáme jíšku instantní, převaříme a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Mé dnešní improvizované a dobré vepřové maso. Jako přílohu jsem dávala široké nudle, ale prakticky k tomuto jídlu jde téměř všechno.
Kuchařka: Bibinka