Argentinské červené vepřové plecko s hlívou

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky vepřového plecka
2 větší cibule
1 velká paprika(dala jsem žlutou)
3 ks hlíva ústřičná(velké)
1 jarní cibulka
1 lžíce rajčatového protlaku
koření Argentina
mletá paprika
olivový olej
solamyl nebo instantní jíška
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky si jen tak pomačkáme kloubama ruky, z obou stran osolíme a posypeme mletou paprikou.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce na olej dáme osmahnout cibuli, nakrájenou na proužky a jarní cibulku na kolečka, po osmahnutí dáme orestovat na cibuli rychle plátky masa z obou stran.

  3. Přidáme rajčatový protlak, koření Argentina, přilijeme vodu a dusíme, tak za 20 minut nasypeme papriku a hlívu nakrájenou na proužky, dosolíme a dusíme dál až do měkkého masa.

  4. Ke konci si rozděláme solamyl ve vodě a omáčku zahustíme, nebo dáme jíšku instantní, převaříme a máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Mé dnešní improvizované a dobré vepřové maso. Jako přílohu jsem dávala široké nudle, ale prakticky k tomuto jídlu jde téměř všechno.