
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřového bůčku
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky (tymián, oregano, petrželka, rozmarýn,…)
- asi 50 ml piva
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Menší na kolečka, větší na půlkolečka. Maso také nakrájíme na stejně velké kousky jako zeleninu.
-
Vše osolíme a opepříme.
-
Do zapékací misky střídavě rovnáme na výšku kousky masa a zeleniny. Zaplníme postupně celou misku.
-
Nahoru rozdělíme plátky česneku a snítky bylinek.
-
Nakonec vše lehounce zakapeme pivem.
-
Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 1 hodinu, pak alobal odstraníme, teplotu zvýšíme na 220°C a dopékáme, až je vše měkké a krásně zbarvené dozlatova.
Podlévat už není třeba, zelenina i maso pustí dost voňavé šťávy.Nejlepší příloha je chléb.
Kuchařka: Angel 666









