Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami

44
- reklama -

Suroviny

600 g brambor (nejlépe typ C)
200 g cukety
100 g celeru
snítka libečku a petrželové natě
cca 50 ml smetany a 100 ml mléka
2 lžíce másla
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, cuketu a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do osolené vody s libečkem, petrželovou natí a uvaříme doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezi tím ohřejeme mléko se smetanou. Uvařené brambory scedíme a vytáhneme natě. Přidáme smetanu s mlékem a máslo.

  3. Nejdříve brambory pomačkáme šťouchadlem a poté šlehačem s metličkami vyšleháme dohladka. Pažitku můžeme vmíchat nebo posypat porce.

Poznámka od kuchařky

Kaše je jemná a moc dobrá. Množství mléka je jen orientační, přidávejte postupně, možná ho bude třeba i více. A celeru můžete taky přidat, záleží jen na vaší chuti.