
- reklama -
Suroviny
12 housek
- 100 ml mléka
- 3 vejce
- 180 g másla nebo Hery
- 1/2 lžičky soli
- 380 g hladké mouky
- 80 g cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 vejce na potření
- mák nebo jiná semínka na posyp
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce, rozpuštěné máslo nebo Heru, sůl, mouku, oba cukry a droždí. Zapneme program těsto.
-
Hotové těsto rozdělíme na dvanáct dílků, z každého kousku vyválíme tři pramínky, ze kterých spleteme housku.
Housky dáme na plech, vyložený papírem na pečení, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. -
Necháme ještě asi 30 minut kynout a pak pečeme v troubě, rozehřáté na 180°C asi 20 minut do zlatohněda.
Poznámka od kuchařky
Housky jsou nadýchané, výborné jsou s máslem a džemem nebo medem.
Já jsem zkoušela polovinu housek posypat slunečnicí v cukrové polevě.
Kuchařka: Angel 666









